dinsdag 26 november 2013

FLUOWEEK @ De Harp

uit de HarpFlash

De dagen worden weer korter. De zichtbaarheid van fietsers en voetgangers wordt kleiner, zeker ‘s morgens en ‘s avonds. Dankzij opvallende kledij en reflecterend materiaal (fluo hesje, rugzakcover, bandjes op de boekentas en/of kledij) kun je je zichtbaarheid sterk verbeteren!

We willen hier een week lang de aandacht op vestigen en iedereen (kinderen, ouders en leerkrachten) overtuigen om ‘opvallend’ naar school te komen! Volgende week staan er elke ochtend enkele ouders klaar om stempels uit te delen voor wie opvallend naar school komt.
Er zijn 2 manieren om een stempel te verdienen
– Reflecterende kledij en/of boekentas dragen en dus opvallen
– Je op een correcte manier naar school verplaatsen (met bus of tram, met de fiets met werkende fietsverlichting, met de auto komen en correct parkeren)


Om iedereen wat extra te motiveren zijn er ook verschillende prijzen te winnen. De klas met de meeste stempels wint een klasprijs en voor de opvallendste kinderen wordt er nog een extra prijs voorzien. De opvallendste ouder of leerkracht maakt ten slotte kans op een fles wijn van onze wijnproefavond.

Het gaat er natuurlijk vooral om dat iedereen zich bewust is van zichtbaarheid in het verkeer. We hopen dan ook dat jullie ook na deze week opvallend naar school blijven komen.

Het verkeersveiligheidsteam: Filip, Michiel en Sofie

Het verkeersveiligheidsteam maakte een blog om de fluoweek:
http://fluoweek.wordpress.com/

2 opmerkingen:

Filip (papa Heleen) zei

Er staan nu ook enkele foto's op http://fluoweek.wordpress.com, waaronder eentje van Saskia zelve :-)

Bedankt om allemaal zo op te vallen. En nu nog volhouden!

Bab Ell zei

Superinitiatief; bedankt Filip!