zaterdag 25 mei 2019

DE WADDEN - donderdag (en vrijdag)

Verslag van Nand & Bas

donderdag
Donderdag was aangebroken. We aten een lekker ontbijt.
Het was vandaag super warm, nog warmer dan gisteren.
We gingen voor een laatste keer zeilen. Iets verderop mochten we van Jan zwemmen! Dat was super leuk. We moesten eerst met een laddertje in het water en als je daar goed tegen kon, dan mocht je van de boot springen en duiken.
Als we klaar waren met zwemmen, vaarden we weer verder zoals elke dag.
Toen kwamen we aan de sluis om naar het IJsselmeer te gaan. Dat was super cool .
Als het water door de sluis ging, dan gingen we super snel naar boven. Wanneer we door de sluis gingen,  zagen we een klein hoogteverschil van het water.
Toen we later in Enkhuizen aankwamen,  maakten we de boten aan elkaar vast en bereidden ons voor voor de fuif.
Toen begon de fuif! We gingen met twee van de trap. Uiteraard met een meisje en als je een meisje  was met een jongen; alhoewel: we mochten kiezen. Er gingen ook jongens met jongens en meisjes met meisjes.  Nu begon de fuif echt. We dansten en zongen mee met de liedjes; aten een beetje chips en dronken fruitsap. Rond 22u kwam er een eind aan de fuif. Er was nog een slow. iedereen koos een partner uit en danste ermee. Na dat liedje mochten we nog een liedje kiezen en dan was de fuif gedaan. Iedereen deed zijn pyjama aan, poetste de  tanden en ging slapen.


vrijdag
Het einde van de Wadden brak aan. Iedereen maakte zijn valies en rond rond 9u30 gingen we naar het station en namen we de trein naar Amsterdam en van Amsterdam naar Antwerpen en van Antwerpen naar Gent-Sint-Pieters. In Gent moesten we alleen nog met de tram naar onze school. We kwamen aan op De Harp om rond 15u. We gaven onze ouders een dikke knuffel en een zoentje.  
Dit was het einde van de Wadden.
Het was écht super leuk!

Meer foto's.


Geen opmerkingen: